Минипайове с ягодов пълнеж

Гарнирани с бял шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
280 г пълнозърнесто брашно (+ за разточване)
150 г краве масло (меко)
50 г пудра захар
2 яйца
2 с. л. фини овесени ядки
1 ванилия
кристална захар за поръсване

за сладкото:
250 г ягоди
100 г захар
2 с. л. бренди
2 с. л. мед
1 щипка канела

за гарниране:
50 г бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Минипайове с ягодов пълнеж
Захарта и маслото се разбиват с миксер. Прибавят се ванилията, брашното, овесените ядки, едно яйце и отново се разбива.
2
Минипайове с ягодов пълнеж 2
Тестото се увива в прозрачно фолио и се прибира в хладилник да стегне.
3
Минипайове с ягодов пълнеж 3
Ягодите се режат на кубчета и се слагат в малка тенджера. Прибавят се медът, захарта, брендито и канелата. Варят се, докато се получи гъсто ягодово сладко.
4
Минипайове с ягодов пълнеж 4
Тестото се разточва на кора върху набрашнен плот. Изрязват се правоъгълници, половината от тях се намазват със сладкото. Покриват се с другата половина, краищата се притискат с вилица, за да се залепят.
5
Минипайове с ягодов пълнеж 5
По повърхността с нож се правят прорези, за да излиза парата по време на печене.
6
Минипайове с ягодов пълнеж 6
Намазват се с разбито яйце и се поръсват с кристална захар.
7
Минипайове с ягодов пълнеж 7
Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
8
Минипайове с ягодов пълнеж 8
Украсява се с разтопен бял шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: