Миш-маш

Вкусен и засищащ
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 541


Миш-маш
 
Необходими продукти:
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 глава лук
7 с. л. олио
4 домата
250 г сирене
8 яйца
2 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Чушките се почистват от семето и се нарязват на квадратчета. Лукът се нарязва на ситно, след което се запържва в олиото за около минута. Добавят се чушките и се задушават 5 минути на тих огън под капак. Накрая се прибавят белените и нарязани наситно домати и ястието се задушава още 10 минути.
2
Сиренето се натрошава и се смесва с предварително разбитите яйца. Прибавя се към зеленчуците и се разбърква няколко минути на умерен огън, докато се получи желаната гъстота.
3
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязания магданоз и се сервира.
4
Съвет:
• Ястието може да се приготви както с пресни, така и със стерилизирани зеленчуци.
• В някои райони на страната миш-маш се приготвя с люти чушки. Те се почистват от семето, нарязват се на ситно и се приготвят заедно с другите чушки.
• Гозбата не се подправя със сол, защото има сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: