Морковен кекс

Морковен кекс с заливка от крема сирене и карамел
Източник: Таня Миланова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.07.2018
Морковен кекс
Морковен кекс
Морковен кекс
Морковен кекс
Морковен кекс
 
Необходими продукти:
за блата:
1 ч. ч. олио
2 ч. ч. захар
4 яйца
1/2 с. л. сол
2 ч. ч. брашно
2 с. л. бакпулвер / хлябна сода
1 1/2 ч. л. канела
400г моркови
100 г орехови ядки

за заливката:
200 г сирене „Крема“
6 с. л. заквасена сметана
1 ч. ч. пудра захар

за карамела с орехи:
1/2 ч. ч. кафява захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. ванилова есенция
2 ч. л. мед
2 с. л. вода
50 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата, захарта и солта до получаване на кремообразна смес (захарта трябва да се разтвори). След което добавяме и олиото и отново разбъркваме добре.
2
Настъргваме морковите на едро ренде.
3
Пресяваме брашното и го разбъркваме добре със содата, бакпулвера и канелата.
4
Прибавяме брашното към яйцата и разбъркваме с шпатула.
5
След което прибавяме морковите и смлените орехи и разбъркваме добре.
6
Изсипваме сместа в подходящ съд (може да покриете дъното с хартия за печене) и печем 40-50 минути в загрята на 180 градуса фурна, като покриваме кекса с хартия за печене, за да не загори (в газова фурна не е необходимо).
7
За заливката разбиваме добре сиренето „Крема“, заквасената сметана и пудрата захар.
8
След като блатът изстине, се намазва с получената заливка.
9
В малка тенджера слагаме кафявата захар, маслото, меда, ванилията и водата и разбъркваме, до сгъстяване, след което добавяме орехите и разбъркваме още около минута.
10
След като махнем съда от огъня, оставяме карамела с ядки малко да изстине и декорираме нашия кейк.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



240 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: