Бисквитен чийзкейк

Лек бисквитен чийзкейк, с който може приятно да изненадате вашите близки или гости
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.07.2018
Бисквитен чийзкейк
Бисквитен чийзкейк
Бисквитен чийзкейк
 
Необходими продукти:
2 пакета бисквити (по избор)
500 г сирене „Маскарпоне“
пудра захар (по желание)
есенция ванилия (или ром – по желание, аз използва
1 бурканче сладко (конфитюр)
200 г сладкарска сметана
1 млечен шоколад
прясно мляко (за потапяне на бисквитите)


Начин на приготвяне:
1
Първо приготвяме крема. Разбиваме добре сладкарската сметана и към нея добавяме пудрата захар и есенцията и отново разбиваме хубаво.
2
След това прибавяме маскарпонето и отново разбиваме с миксер, до получаване на гладка, хомогенна смес.
3
Продължаваме с шоколада - настъргваме го и го слагаме към сместа, като тук е достатъчно просто да разбъркаме с шпатула или лъжица. С това кремът е готов.
4
Нужна ни е форма с ринг (моята е с диаметър 23 см). Топваме бисквитите една по една в купичка с мляко и ги нареждаме на дъното на формата.
5
След като сме запълнили дъното с бисквити, сипваме от крема, заглаждаме с шпатула и отново правим ред с бисквити. Така продължаваме, до изчерпване на продуктите, като е важно да се завърши с крем.
6
Отгоре се украсява по желание. Оставя се в хладилник и се консумира на следващия ден.


Съвети:
Избирайте сирене „Маскарпоне“ с по-твърда консистенция. Ако е по-течно, рискувате това да повлияе на цялата смес за бисквитения чийзкейк.

Кремът става много вкусен, ако се добави течна есенция ром. (ИЗПИТАНО!)

И между пластовете може да слагате сладко (или конфитюр) – също става чудесно.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: