Морковена торта

Тук ще откриете блат, направен от моркови и лек крем с аромат на портокал
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2011
Морковена торта
 
Необходими продукти:
500 г моркови
300 г брашно
200 г захар
3 яйца
50 г орехи
10 г бакпулвер
1 ч. л. канела
100 мл олио
1 щипка сол

за крема:
500 г крем сирене
200 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
кората от 1 портокал

за поръсване:
200 г натрошени орехи


Начин на приготвяне:
1
Морковена торта

Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата, като яйцата са предварително разбити.


2
Морковена торта 2

Бърка се с ръце до хомегенна смес.


3
Морковена торта 3

Тя се пресипва в намазнена форма, в която е сложена хартия за печене и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40-45 минути.


4
Морковена торта 4

Когато блатът е готов, се оставя да изстине и се разрязва напречно надве.


5
Морковена торта 5

Сметаната се разбива леко с миксер, без да става пухкава. Сиренето се разбива с пудрата захар и се смесва със сметаната и настърганата кора от портокала. Разбърква се леко с шпатула.


6
Морковена торта 6

Едната половина на блата се слага за основа на тортата и се намазава с половината от крема.


7
Морковена торта 7

Покрива се с втория блат и цялата торта се намазва с останалия крем.


8
Морковена торта 8

Отгоре тортата се поръсва обилно с орехи. Оставя се да престои в хладилник за няколко часа.


Подобни рецепти:
Коментари (51)
51.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2020
Вкусна!
50.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2019
Правила съм морковена торта и по други рецепти , но тази се получи най-вкусна и лесна.Препоръчвам я!!,
49.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2018
Получи се много вкусна торта. Аз замених крема сиренето със заквасена сметана.
48.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2018
Много вкусна! Тортата приготви мъжът ми - първата му торта в живота
47.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2018
Страхотна е. Винаги съм се съмнявала в кулинарните си умения по отношение на сладките печива, но направата на тази торта ми върна вярата в себе си. Нямам снимка, тъй като се изяде за отрицателно време. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: