Мус от тиква

Прекрасен десерт за есента и зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиква (кестенка)
400 мл животинска сметана
200 г захар (+ 50 г за сметаната)
5 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 шушулки кардамон
2 с. л. бренди
1 ч. л. желатин
1/4 ч. л. джинджифил
1/4 ч. л. канела
черен шоколад за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Мус от тиква
Тиквата се бели, нарязва се на кубчета и се сварява на пара.
2
Мус от тиква 2
Оставя се да се охлади и се пюрира.
3
Мус от тиква 3
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
4
Мус от тиква 4
Жълтъците се разбиват със 100 г захар и 200 мл сметана. Готвят се на водна баня, до сгъстяване. Охлаждат се.
5
Мус от тиква 5
Желатинът се накисва в 2 с. л. вода и след това се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня.
6
Мус от тиква 6
Към жълтъците се прибавят канелата, джинджифилът, стритият кардамон, пюрето от тиква, брендито и желатинът. Разбърква се добре, до хомогенизиране.
7
Мус от тиква 7
От 100 г захар, бурбонската ванилова захар и 150 мл вода се прави гъст сироп.
8
Мус от тиква 8
Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струйка и при постоянно разбиване се налива сиропът.
9
Мус от тиква 9
Белтъците се добавят на няколко пъти към тиквено-жълтъчената смес и се разбърква внимателно.
10
Мус от тиква 10
Сместа се разпределя в чаши и се оставя да се охлади за няколко часа.
11
Мус от тиква 11
Останалата сметана се разбива с 50 г захар и се разпределя върху муса. Поръсва се с настърган шоколад и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2016
Мисля ,че се получи ,десерта е лек и свеж , понеже сметаната която ползвах не е с висока масленост (15-18%) ,битата сметана неможе да стегне и реших отгоре да сложа филирани бадеми загряти за кратко на сух тиган , малко настърган шоколад.Стана лек с леко хрупкави елемнти първо се осеща тиквата ,кардамона канела , и накрая запечения вкус на ядките :) :) :)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Аз добавих и малко бял шоколад :)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Благодаря!
6.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Уникален мус аз го поръсих отгоре със смлени орехи. :)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Савина, ние използваме течна животинска сметана Президент или Елевир - може да се закупи в магазините на повечето от по-големите търговски вериги.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: