Мусака от карфиол и гъби

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 10.10.2015
Мусака от карфиол и гъби
Мусака от карфиол и гъби
Мусака от карфиол и гъби
Мусака от карфиол и гъби
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 с. л. ситно нарязан магданоз
200 г печурки
олио
няколко филийки сухар
кашкавал

за соса:
60 г краве масло
2 с. л. олио
3-4 с. л. брашно
индийско орехче, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. Отцежда се и се разбърква с олиото и магданоза.
2
Отделно се задушават нарязаните на филийки гъби.
3
Сосът се приготвя от изброените продукти и бульона от варенето на карфиола.
4
В намазана с масло тавичка се подреждат плътно сухарите, покриват се с пласт от соса, нарежда се карфиолът, върху него - гъбите, отгоре се настъргва кашкавал.
5
Излива се остатъкът от соса и отново се настъргва кашкавал. Мусаката се пече във фурна, на умерена температура.



Съвети:
Оригиналната рецепта е със сухари, но може да използват и препечени филии.
Кашкавалът може да се замени с топено сирене или друг разтапящ се млечен продукт.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: