Мусака с патладжани

Гост: Иван Лечев
Източник: Бон Апети
Дата: 28.04.2001
Мусака с патладжани
 
Необходими продукти:
1 кг патладжани
4 моркова
1/2 кг телешка кайма
250 г гъби
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
8 домата
1/4 връзка магданоз
1 ч. ч. олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Мусака с патладжани
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се поставят в наклонена тавичка за 30-40 минути, за да се отцеди горчивият сок.
2
Мусака с патладжани 2
В 5 с. л. олио се запържват нарязаните на колелца лук и чесън за 2 минути, поставят се настъргани на ренде моркови и се задушава под капак на тих огън 5 минути.
3
Мусака с патладжани 3
След това се поставят нарязаните надребно гъби, огънят се усилва и се запържват 3 минути. Сместа се посолява, подправя се с черен пипер и се поръсва с нарязан магданоз.
4
Мусака с патладжани 4
Отцедените патладжани се полуизпържват и се поставят в чиния върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
5
Мусака с патладжани 5
В тава се редят патладжани и плънка, като се редуват, докато се напълни тавата. Отгоре се поставят нарязани на колелца домати. Пече се при 180 градуса около 45 минути. Сервира се със салата от краставици с копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: