Мусака с риба тон

Алтернатива на мусаката, когато ви е омръзнало да ползвате кайма
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2013
Мусака с риба тон
 
Необходими продукти:
2,5 кг картофи
4 консерви риба тон
300 г чушки “Сиврия“
4 връзки пресен лук
2 връзка пресен чесън

за заливката:
4 яйца (размер L)
2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. животинска сметана
250 г сирене „Чедър“
2 с. л. брашно
1 с. л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с риба тон

Картофите се обелват и се сваряват цели на пара до готовност. След това се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Чушките се почистват от семките и се нарязват на кубчета, а пресните лук и чесън – наситно. Рибата тон се отцежда от мазнината. В купа се смесват яйцата, кърито, брашното, прясното мляко, сметаната, настърганото сирене, сол и черен пипер.

 


2
Мусака с риба тон 2

В  голяма тава плътно се разпределят 1/3 от нарязаните картофи. Отгоре се поръсва с половината от нарязаните пресен лук, чесън, зелени чушки, както и отцедената риба тон.

 


3
Мусака с риба тон 3

Слага се още един пласт картофи, останалата плънка (лук, чесън, чушки, риба) и се завършва с картофи.

 


4
Мусака с риба тон 4

Всичко се залива с млечната смес.

 


5
Мусака с риба тон 5

Мусаката се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Изглежда апетитно и лесно за приготвяне, трябва да се пробва. Особено за тези, които не обичат традиционната мусака.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Яж омлет като си претенция
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
На мен и семейството ми не ни хареса, хвърлих си парите и времето на вятъра!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: