Мусака в бохча

Приготвяме я с агнешко месо, картофи, праз и заливка с ароматно сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2013
Мусака в бохча
 
Необходими продукти:
400 г месо от агнешка плешка
300 г картофи
3 стръка праз
400 г домати на кубчета от консерва
150 г кисело мляко
40 г сирене „Пармезан”
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
1/2 пакет точени кори
1 с. л. зехтин
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. канела
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Мусака в бохча

Агнешкото месо се смила в месомелачка първо с по-едра решетка, а след това с по-фина.

 


2
Мусака в бохча 2

Картофите се измиват и след това се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета.

 


3
Мусака в бохча 3

Лукът, чесънът и празът се нарязват наситно. Запържват се в зехтина. Добавя се смляното агнешко и се запържва отново.

 


4
Мусака в бохча 4

Прибавят се доматеният концентрат, леко се запържва, слага се и канелата. След около минута се сипват доматите, риганът, сол и черен пипер. Наливат се и 200 мл вода. Готви се на слаб огън за 20 минути.

 


5
Мусака в бохча 5

Пармезанът се настъргва и се смесва с киселото мляко и яйцето.

 


6
Мусака в бохча 6

Корите се разрязват наполовина и се намазват с масло.

 


7
Мусака в бохча 7

Всяка се сгъва надве и се поставят във форми за мъфини с 12 големи дупки. Сипва се от картофите.

 


8
Мусака в бохча 8

Върху тях се разпределя от сместа с каймата и после за залива с тази с киселото мляко.

 


9
Мусака в бохча 9

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, на средно ниво, за 20 минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 12 бохчи, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: