Пиле „Уелингтън“

Различни вкусове се разгръщат при разчупването на препечената кора. Аромат на мащерка и чесън провокират още преди поднасянето
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2013
Пиле „Уелингтън“
 
Необходими продукти:
1,2 кг пилешко филе (8 броя)
500 г печурки
30 г сушени манатарки
200 г прошуто крудо
3 стръка мащерка
1 с. л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 пакет бутертесто (от 800 г)
1 яйце за намазване



Начин на приготвяне:
1
Пиле „Уелингтън“

Печурките се обелват и се нарязват наедро.

 


2
Пиле „Уелингтън“ 2

Запържват се в силно сгорещения  зехтин. Когато са почти готови, към тях се прибавят предварително накиснатите и отцедени манатарки. Те също се запържват леко и се овкусява с наситнения чесън и листенцата мащерка.

 


3
Пиле „Уелингтън“ 3

Гъбената смес се смила с пасатор. Пюрето се поръсва със сол и черен пипер.

 

 


4
Пиле „Уелингтън“ 4

Двата листа бутертесто се разделят и всеки се разточва.  

 


5
Пиле „Уелингтън“ 5

Пилешкото (ако е прекалено дебело, се разрязва надве) се овкусява със сол и черен пипер и се намазва с горчицата.

 


6
Пиле „Уелингтън“ 6

Едно или две парчета прошутото се поставят върху фолио за свежо съхранение и отгоре се намазват с част от гъбеното пюре.

 


7
Пиле „Уелингтън“ 7

Поставя се пилешко филе и се завива на руло с помощта на фолиото.

 


8
Пиле „Уелингтън“ 8

От така подготвените пилешки рула се маха фолиото и се поставят върху разточеният лист бутертесто, като между тях се оставя място. Краищата на тестото и между филетата се намазва с разбито яйце.

 


9
Пиле „Уелингтън“ 9

Покрива се с втория лист бутертесто и се притиска  леко, така че да се залепят двата листа.

 

 


10
Пиле „Уелингтън“ 10

Покрай филетата се разрязва с нож – както се правят равиоли.

 


11
Пиле „Уелингтън“ 11

Прехвърлят се в 2 намазнени тави, намазват се с останалото разбито яйце, краищата се притискат с вилица, за да се залепят по-добре и да се получат декоративни шарки. Отгоре с шишче се правят ромбоидни шарки.

 


12
Пиле „Уелингтън“ 12

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 25 минути и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Чудно и много вкусно :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Супер вкусно!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2015
Много добре се получи и беше много вкусно. Пекох го доста по-дълго от указаното, защото все ме беше страх пилешкото да не остане сурово. Много съм доволна от резултатът
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: