Мусака в кора

Хрупкава и различна
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 точени кори
800 г картофи
600 г кайма смес
200 г домати на кубчета от консерва
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. чубрица
2 с. л. соев сос Kikkoman
60 г краве масло + за намазване
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
200 г заквасена сметана
1 яйце
2 с. л. брашно
50 г кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Мусака в кора
Нарежете картофите на дребни кубчета.
2
Мусака в кора 2
Наситнете лука и го запържете в загрятото масло до златисто. Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане, докато започне да се карамелизира.
3
Мусака в кора 3
След това прибавете нарязаните картофи, около 300 мл вода, чубрицата, доматения концентрат, сол и черен пипер на вкус, доматите и соевия сос. Гответе, докато картофите омекнат.
4
Мусака в кора 4
Намажете лист хартия за печене с разтопено масло. Върху него подредете една върху друга точените кори - всяка намазана предварително с масло. Поставете хартията с корите в тиган с термоиздръжливи дръжки.
5
Мусака в кора 5
Изсипете мусаката и заравнете. Гответе на котлона 2-3 минути, за да се запекат корите отдолу.
6
Мусака в кора 6
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за 30 минути.
7
Мусака в кора 7
За заливката смесете брашното със заквасената сметана, яйцето, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
8
Мусака в кора 8
Извадете ястието от фурната и го залейте с тази смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 12 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: