Мусака

Любимата рецепта
Източник: Радост
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.10.2023
Мусака
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 кг картофи
2 глави лук
2 домата
400 г кисело мляко
2 яйца
100 г кашкавал
5 с.л. масло
1 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера. В нея задушете измития, изчистен и нарязан на дребно лук, докато омекне.
2
Добавете половината домати, нарязани на дребно, каймата, черен пипер и чубрицата, както и една чаена лъжица сол. След като водата от доматите изври, добавете червения пипер.
3
Измийте, почиствете, обелете и нарежете на дребни кубчета картофите, прибавете ги към месото.
4
Намазнете тавата, на дъното ѝ поставете другата половина от доматите и върху тях – сместа за мусака. Налейте непълна чаена чаша гореща вода. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато водата изври, а картофите станат златисти.
5
За заливката разбъркайте киселото мляко и яйцата, след което при постоянно бъркане добавете и брашното, бъркайте до получаване на гладка смес. Накрая добавете и настъргания на дребно кашкавал.
6
Залейте мусаката и печете докато порозовее. Преди сервиране може да поръсите всяко парче мусака с дребно нарязан магданоз.

Съвет:
Може да ползвате кайма, каквато имате под ръка, но най-вкусната мусаката става с кайма смес – 50% свинско и 50 % телешко месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: