Топла салата с царевица
Лора и Стоян
1 консерва нахут (400 г) 1 патладжан 2 розови домата 1 глава червен лук 1 краставица 1 връзка магданоз 1 връзка копър зехтин за намазване сол на вкус | за дресинга: 3 с. л. подправка „Заатар“ 2 скилидки чесън 50 мл зехтин (студено пресован) сокът от 1 лимон сол и черен пипер на вкус |
1 | Чесънът за дресинга се стрива на паста и се разбърква с подправката „Заатар“, зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. | |
2 | Патладжанът се бели и се нарязва на шайби. Осолява се и се оставя да престои 20 минути, след което се измива и се подсушава. | |
3 | Шайбите патладжан се намазват със зехтин и се изпичат на грил. | |
4 | Овкусяват се с половината от дресинга. | |
5 | Краставицата се обелва и се нарязва на кубчета. Доматите също се нарязват на кубчета. Лукът се реже на полумесеци. Магданозът и копърът се нарязват на едро. Лукът, доматите, краставицата, магданозът, копърът и предварително отцеденият нахут се разбъркват в купа. | |
6 | Овкусяват се останалата част от дресинга. | |
7 | Овкусените зеленчуци се разпределят върху шайбите патладжан. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
04.09.2018 Вкусно
| ![]() |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
01.09.2018 Много свежо, с допълнение плочка сирене е прекрасна вечеря!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
20.07.2017 За първи път правя арабска салата. Харесаха я вкъщи - пак ще направя.
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
19.07.2017 традиционна салата с арабски привкус.Хареса ми
| ![]() |
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...