Нахутени палачинки с ябълки и стафиди

Нетрадиционни, но много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2013
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди
 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
2 яйца (размер L)
3 с. л. брашно
50 мл прясно мляко
60 г краве масло
15 г жива мая
1/2 ч. л. захар
1 щипка сол
1 щипка брашно за поръсване

за гарниране:
1 ябълка
50 г стафиди
4 с. л. мед
1 с. л. краве масло
1 щипка канела
мед за поливане



Начин на приготвяне:
1
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди

Нахутът се отцежда от водата и се пюрира.  Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно.

 


2
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 2

Млякото се загрява заедно с 20 г от маслото в микровълнова фурна, колкото да се разтопи маслото.

 


3
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 3

В купата се смесват нахутът, яйцата, маята, налива се и млякото с маслото. Поръсват се брашното и солта. Покрива се и се оставя на стайна температура да втаса за поне 40 минути, докато се образуват големи шупли в тестото.

 


4
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 4

В тиган се сгорещява малко от останалото масло. Изпичат се малки, дебели палачинки, като преди всяка отново се добавя масло.

 


5
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 5

В касерола се разтопява маслото за гарнирането, прибавя се настърганата ябълка, леко се запържва и се овкусява с канелата. Прибавят се стафидите и медът.

 


6
Нахутени палачинки с ябълки и стафиди 6

Палачинките се поднасят с ябълките и още малко мед.


 




Съвет: От тези продукти излизат 6 палачинки, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
с тази гарнитура....просто няма равни :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: