Хляб с тиквички и моркови

А също и орехи ще откриете в него и деликатен аромат на канела
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2013
Хляб с тиквички и моркови
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. брашно тип „500“
3/4 ч. ч. кисело мляко
2 белтъка
1 тиквичка
3 моркова
100 г орехи
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. светла кафява захар „Демерара“
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хляб с тиквички и моркови

В купа се смесват двата вида брашно, канелата, бакпулверът, содата и солта.

 


2
Хляб с тиквички и моркови 2

В друга купа се смесват киселото мляко, захарта, зехтинът и белтъците и се разбиват с телена бъркалка.

 


3
Хляб с тиквички и моркови 3

Течната смес се излива към сухата и се разбърква до хомогенизиране.

 


4
Хляб с тиквички и моркови 4

Морковите и тиквичката се настъргват, морковът на ситно ренде, тиквичката – на едро. Зеленчуците, заедно с начупените орехи се сипват към тестото и се разбърква.

 


5
Хляб с тиквички и моркови 5

Форма за печене терин се намазва със зехтин и в нея се изсипва сместа.

 


6
Хляб с тиквички и моркови 6

Хлябът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час. Преди да се сервира се охлажда напълно, върху решетка.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2015
Нещо не се получи като хората. Отдолу и отвътре отказа да се опече. Даже не се стегна. А отгоре стана на сухар заради дългото печене.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
аз съм любител но този хляб е най великата глупост която съм правила ужасно е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: