Нахутени пуканки с веган майонеза

Източник: Габи
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.05.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пуканките:
за пуканките: за пуканките:
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. червен пипер
2-3 с.л. зехтин
30 г хранителна мая

за веган майонезата:
120 мл вода от консервата нахут
140 г кашу (накиснато за 8-12 часа)
1 ч.л. горчица
1 с.л. оцет
1 ч.л. кленов сироп
сокът от 1 лимон
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:
1
Нахутени пуканки с веган майонеза
Отцедете нахута. Запазете водата за майонезата.
2
Нахутени пуканки с веган майонеза  2
Измийте го и подсушете добре върху домакинска хартия. По желание отстранете люспите.
3
Нахутени пуканки с веган майонеза  3
Сложете нахута в тава, покрита с хартия за печене.
4
Нахутени пуканки с веган майонеза  4
Овкусете със сол, черен пипер, чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте хубаво.
5
Нахутени пуканки с веган майонеза  5
След това полейте със зехтина и отново разбъркайте.
6
Нахутени пуканки с веган майонеза  6
Сложете хранителна мая, разбъркайте и разпределете равномерно нахута в тавата.
7
Нахутени пуканки с веган майонеза  7
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20- 30 минути- до хрупкавост.
8
Нахутени пуканки с веган майонеза  8
За веган майонезата в блендер пасирайте водата от нахута, кашуто, горчицата, оцета, солта, кленовия сироп и лимоновия сок.
9
Нахутени пуканки с веган майонеза  9
Сервирайте нахутените пуканки с майонезата.

Съвет:
Ако консистенцията на майонезата не е достатъчна гъста, добавете малко хранителна мая. Може да съхранявате майонезата в хладилник до 1 седмица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: