"Наполеон" в чаши

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.04.2019
 
Необходими продукти:
250 г маскарпоне
200 мл течна млечна сметана
4-5 с. л. пудра захар
275 г охладено бутертесто
3-4 зелени смокини от сладко


Начин на приготвяне:
1
Фурната загрях на 190 градуса. Охладеното тесто нарязах на квадрати, разположих в тава покрита с хартия и пекох до златист загар или около 10 минути.
2
Оставих да се охладят напълно върху решетка. През това време приготвих крема.
3
В дълбока купа изсипах сметаната и с миксер я разбих, като към края добавих захарта и разбърках до гъста смес. Добавих маскарпонето и разбърках до гладък крем.
4
Смокините нарязах на малки парченца.
5
Подготвих чашите. В по-голяма чиния натроших бутерките. Трябва да се получат дребни трохи. На дъното на всяка чаша сложих пласт от трохите. Покрих с пълна лъжица от крема и подредих няколко парченца смокини. Сложих от трохите, от крема, няколко парченца смокини и завърших с трохи.
6
Ако не ги пълните догоре, може да се получат и 6 чаши. Всъщност ви съветвам да не ги пълните. Прибрах ги в хладилника за през нощта (или поне за 4-5 часа) и на сутринта се насладихме на разкошен десерт.
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: