Немска палачинка

Бърза и много вкусна солена палачинка
Източник: Бон Апети
Дата: 31.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
100 г пражка шунка
80 г сирене „Грюер“
60 г брашно
50 г краве масло
50 мл прясно мляко
50 мл животинска сметана
1 с. л. заквасена сметана
5–6 стръка див лук
1/2 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Немска палачинка
Яйцата се разбиват с млякото, двата вида сметана, горчицата, сол, черен пипер и брашното.
2
Немска палачинка 2
Шунката се реже на кубчета, запържва се в сух тиган с дебело дъно и термоустойчива дръжка и се изважда.
3
Немска палачинка 3
В същия тиган се слага маслото и съдът се поставя в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, за да се разтопи маслото.
4
Немска палачинка 4
Яйчената смес се сипва в тигана и се пече 15 минути, докато бухне и стане златиста.
5
Немска палачинка 5
Поръсва се с шунката, настърганото сирене и наситнения лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: