Никулденски шаран по свищовски

Дата: 06.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (2-3 кг)
1 ч. л. захар
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
2 домата
100 г стафиди
100 г орехи
100 г ориз
100 г гъби
6-7 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран по свищовскиЛукът се нарязва наситно, гъбите и доматите - на малки кубчета. Орехoвите ядки се счукват в хаванче. Шаранът се почиства и се намазва с лимон.
2
Никулденски шаран по свищовски 2Лукът се задушава в олиото, прибавят се нарязаните гъби и се сипва оризът.
3
Никулденски шаран по свищовски 3Когато оризът стане "стъклен", се поръсва със захар, налива се малко вода (100-150 мл), слагат се доматите, счуканите орехи, стафидите и нарязаният наситно магданоз. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква.
4
Никулденски шаран по свищовски 4Шаранът се пълни с готовата плънка. Слага се в намазнена тава, в която при нужда се налива малко вода, завива се с фолио и се пече около 90 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
Рецептата е много сполучлива. Който не е привърженик на сладко-киселия вкус, може да си я приготви и без стафидите и захарта. Резултатът отново е отличен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта