Никулденски шаран по свищовски

Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шаран (2-3 кг)
6-7 с. л. олио
100 г гъби
100 г ориз
100 г орехи
100 г стафиди
2 домата
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. захар
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Никулденски шаран по свищовски
Лукът се нарязва наситно, гъбите и доматите - на малки кубчета. Орехoвите ядки се счукват в хаванче. Шаранът се почиства и се намазва с лимон.
2
Никулденски шаран по свищовски 2
Лукът се задушава в олиото, прибавят се нарязаните гъби и се сипва оризът.
3
Никулденски шаран по свищовски 3
Когато оризът стане "стъклен", се поръсва със захар, налива се малко вода (100-150 мл), слагат се доматите, счуканите орехи, стафидите и нарязаният наситно магданоз. Подправя се със сол и черен пипер и се разбърква.
4
Никулденски шаран по свищовски 4
Шаранът се пълни с готовата плънка. Слага се в намазнена тава, в която при нужда се налива малко вода, завива се с фолио и се пече около 90 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2013
Рецептата е много сполучлива. Който не е привърженик на сладко-киселия вкус, може да си я приготви и без стафидите и захарта. Резултатът отново е отличен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: