Ньоки с гъбено-сметанов сос

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Ньоки с гъбено-сметанов сос
 
Необходими продукти:
за ньоките:
2 големи картофа
1 жълтък
300 г брашно
сол

за соса:
300 г гъби
100 г шунка
200 мл бяло вино
200 мл сметана за готвене
4 скилидки чесън
копър
зехтин
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се, пасират се и се оставят да изстинат.
2
В купа се смесват картофеното пюре, жълтъкът, брашното и солта. Омесва се меко тесто. От него се оформят фитили, които се нарязват на малки възглавнички, които се поставят върху набрашнена повърхност.
3
Гъбите и шунката за соса се нарязват. Чесънът се накълцва и се задушава в малко зехтин. Прибавят се гъбите и се запържват. Добавя се шунката и бялото вино. Оставя се на слаб огън, да изври алкохолът от виното. Прибавят се подправките и сметаната.

4
Докато сосът се готви, ньоките се слагат в дълбока тенджера с вряща подсолена вода. Когато изплуват на повърхността са готови и се прехвърлят с решетъчна лъжица директно в соса. Разбърква се добре, за да поемат ньоките ароматите на соса.


Съвет:
Сервират се топли с чаша студено бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: