Огретен от спанак и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2003
Огретен от спанак и картофи
 
Необходими продукти:
1/2 кг спанак
500-600 г дребни пролетни картофи
2-3 с. л. олио
100-120 г сирене
1-2 клонки копър
1-2 щипки сминдух
1-2 щипки червен пипер
30 г краве масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Огретен от спанак и картофи
Картофите се почистват от люспите, изплакват се, подсушават се и се поставят в йенски съд. (По-едрите картофи се разрязват.) Заливат се с 2-3 с. л. олио и се варят 10 минути в микровълнова фурна на максимална мощност, след което се отцеждат.
2
Огретен от спанак и картофи 2
Спанакът се бланшира за минута в кипнала подсолена вода. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се нарязва надребно.
3
Огретен от спанак и картофи 3
Маслото за соса се разтопява в тиган, сипва се брашното, разбърква се и се пържи 1-2 минути до златисто. Разрежда се със студеното прясно мляко, разбърква се и се овкусява с подправките.
4
Огретен от спанак и картофи 4
Картофите се разпределят в гювечета, поръсват се с наситнен копър и се покриват с натрошено сирене и спанак. Заливат се с белия сос, поръсват се отново със сирене, със сминдух и червен пипер. Гювечетата се поставят в студена фурна и се пекат на 220 градуса, на горен реотан, докато сиренето се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: