Огретен от спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2010
Огретен от спанак
 
Необходими продукти:
2 кг спанак (може и замразен, но вкусът се променя)
400 г сирене
4 яйца
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
150 мл зехтин
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се накълцват и се задушават в зехтина.
2
Спанакът се бланшира в подсолена вода, след което се отцежда и се смесва с яйцата и натрошеното сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Задушените лук и чесън се добавят към спаначената смес и всичко се разбърква. Слага се в тава и се пече около 10 минути в нагорещена до 200 градуса фурна. Три-четири минути преди да стане готов, огретенът се поръсва с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: