Огретен от спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2010
Огретен от спанак
 
Необходими продукти:
2 кг спанак (може и замразен, но вкусът се променя)
400 г сирене
4 яйца
3 скилидки чесън
1/2 глава червен лук
150 мл зехтин
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът и чесънът се накълцват и се задушават в зехтина.
2
Спанакът се бланшира в подсолена вода, след което се отцежда и се смесва с яйцата и натрошеното сирене. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Задушените лук и чесън се добавят към спаначената смес и всичко се разбърква. Слага се в тава и се пече около 10 минути в нагорещена до 200 градуса фурна. Три-четири минути преди да стане готов, огретенът се поръсва с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: