Ориз с пресен лук и яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2004
Ориз с пресен лук и яйца
 
Необходими продукти:
4 стръка лук
1 яйце
1/2 лимон
250 г ориз “Басмати”
5–6 с. л. олио
1/4 ч. л. натриев глутамат
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Ориз с пресен лук и яйца
Оризът се сварява, като водата трябва да е два пръста над него. Когато поеме цялата вода, се маха от котлона и се оставя под капак, за да изпръхне и да се охлади.
2
Ориз с пресен лук и яйца 2
Разбива се яйцето и се осолява. Приготвя се омлет с малко мазнина и се нарязва на ивици.
3
Ориз с пресен лук и яйца 3
Лукът се реже на колелца и се запържва в олиото, като се подправя със солта и натриевия глутамат. Трябва да се запази свежият зелен цвят на лука. Прибавя се оризът и продължава да се пържи още 2–3 минути, като периодично сместа трябва да се бърка и натиска с лъжица. След това се слага нарязаният на ивици омлет и се сервира за гарнитура на рибни тай кюфтета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: