Огретен от ньоки в гъбен сос

Дата: 13.04.2004
Източник: Бон Апети
Огретен от ньоки в гъбен сос
 
Необходими продукти:
1 домат
2 стръка пресен лук
2–3 с. л. зехтин
30 г краве масло
2 с. л. брашно
1/2 к. ч. мляко
1,2 кг картофи
1 в. ч. бяло вино
250 г гъби
мащерка и сол на вкус
2-3 щипки настъргано индийско орехче
1–2 с. л. олио
200 мл сметана
1 ч. ч. брашно
1 яйце
150–200 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Огретен от ньоки в гъбен сосКартофите се сваряват с обелките. Гъбите се нарязват на филии, запържват се в маслото и зехтина и се добавя лукът. Щом се зачервят, се поръсват с брашното, поливат се с виното и се овкусяват с черен пипер.
2
Огретен от ньоки в гъбен сос 2Картофите се обелват, пюрират се и се прибавят индийското орехче, солта, яйцето и брашното. Размесва се и полученото тесто се разточва на ръка на тънки рулца.
3
Огретен от ньоки в гъбен сос 3Готовите рулца се нарязват на парченца от 3–4 см и се варят в кипнала вода около 1–2 минути, докато изплуват (във водата се сипва малко мазнина, за да не се слепят), след което се потопяват в студена вода.
4
Огретен от ньоки в гъбен сос 4Ньоките се подреждат в индивидуални съдове. Поливат се с гъбения сос и се поръсват с нарязания наситно домат и мащерката. Последна се изсипва сметаната, настъргва се кашкавалът и се пече при температура 200–220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта