Вегетарианско-овчарски пай

Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2004
Вегетарианско-овчарски пай
 
Необходими продукти:
250 г аспержи (стерилизирани)
250 г печурки
1 буркан горски гъби
30 г краве масло
3 с. л. бяло вино
1 стрък пресен чесън
2–3 стръка пресен лук
1 с. л. доматен сос
1 ч. л. мащерка
черен пипер и сол на вкус
1 кг картофи
50 г краве масло
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианско-овчарски пай
Аспержите се почистват, като се обелват и се отрязват два пръста от долната част. Нарязват се на по-малки парченца и се поставят в кипнала вода, за да се бланшират. Стоят няколко минути, изваждат се и се поставят в леденостудена вода.
2
Вегетарианско-овчарски пай 2
Печурките се нарязват и се запържват в тиган с разтопеното масло.
3
Вегетарианско-овчарски пай 3
Чесънът и лукът се накълцват, слагат се при зачервилите се печурки и се пържат 1 минута. След това при тях се изсипват изцедените от соса горски гъби и аспержите.
4
Вегетарианско-овчарски пай 4
Ароматизира се с виното, добавя се доматеният сос и се подправя с мащерката и черния пипер. Щом течността се изпари, тиганът се отстранява от котлона.
5
Вегетарианско-овчарски пай 5
Картофите се пюрират и се подправят с индийското орехче и маслото. В йенски съд се слагат готовите зеленчуци, отгоре се поставят пюрираните картофи и се пече 30–40 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: