Лазаня с тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2004
Лазаня с тиквички
 
Необходими продукти:
600 г тиквички
олио за намазване
50 г орехови ядки
250 г сухи кори за лазаня
300 г кашкавал
червен пипер за поръсване
2 моркова
2 стръка лук
3–4 с. л. зехтин
800 г стерилизирани домати
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
2–3 скилидки чесън
10 листа пресен босилек



Начин на приготвяне:
1
Лазаня с тиквички
Тиквичките се почистват, нарязват се на дебели колелца и се поставят в по-голяма намазнена с олио тава. След това леко се поливат с олио и се запичат около 5 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
2
Лазаня с тиквички 2
Морковите и лукът за соса се нарязват надребно и заедно с чесъна се задушават под капак около 5 минути в дълбока тенджера, в която предварително е загрят зехтинът.
3
Лазаня с тиквички 3
Стерилизираните домати се пюрират, изсипват се при зеленчуците и се подправят със солта и захарта. Непосредствено преди тенджерата да се оттегли от котлона, сосът се овкусява с накъсаните листа босилек.
4
Лазаня с тиквички 4
Дъното на йенска тава се покрива с пласт кори за лазаня, отгоре плътно се нареждат тиквички и се поливат с 1/3 от доматения сос. Поръсва се с 1/2 от смлените орехови ядки и плътно се настъргва 1/3 от кашкавала. Отново се покрива с кори, тиквички, останалите орехови ядки, кашкавал. Полива се с половината от останалия доматен сос. След като се постави и трети пласт кори, се поливат с доматения сос и се настъргва останалият кашкавал.
5
Лазаня с тиквички 5
Завива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути при температура 180 градуса, като след около 30 минути лазанята се изважда. Отстранява се фолиото, поръсва се с червен пипер и се дозапича.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: