Копривена чорба със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7-8 шепи коприва
1 шепа орехови ядки
3 стръка пресен лук
1 морков
1 к. ч. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
100 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба със сирене
За да се измие добре копривата, се оставя да престои в съд с леденостудена вода. След това се залива с вряла вода и се оставя за кратко.
2
Копривена чорба със сирене 2
Лукът и морковът се нарязват на по-дребни парчета и се слагат в тенджера с 1/2 л подсолена кипнала вода, докато омекнат достатъчно. Варят се на тих огън под капак около 15 минути.
3
Копривена чорба със сирене 3
Копривата се изплаква със студена вода и се наситнява. Изсипва се при сварените морков и зелен лук и се вари 2-3 минути.
4
Копривена чорба със сирене 4
Приготвя се запръжката, като в нагорещен тиган с олиото се пържат до зачервяване ореховите ядки и се изваждат. По този начин мазнината се ароматизира, а с ореховите ядки се поръсва супата. В същата мазнина се запържва брашното за 1-2 минути до златисто, поръсва се с червения пипер и се отстранява от котлона.
5
Копривена чорба със сирене 5
След това в запръжката се налива от бульона на супата, докато се разреди достатъчно, изсипва се в тенджерата и се оставя да ври 2-3 минути.
6
Копривена чорба със сирене 6
Сиренето се нарязва на кубчета и се прибавя в супата 1 минута преди да се отнеме от котлона. Сервира се, като щедро се поръсва със счуканите орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: