Копривена чорба със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7-8 шепи коприва
1 шепа орехови ядки
3 стръка пресен лук
1 морков
1 к. ч. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
100 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба със сирене
За да се измие добре копривата, се оставя да престои в съд с леденостудена вода. След това се залива с вряла вода и се оставя за кратко.
2
Копривена чорба със сирене 2
Лукът и морковът се нарязват на по-дребни парчета и се слагат в тенджера с 1/2 л подсолена кипнала вода, докато омекнат достатъчно. Варят се на тих огън под капак около 15 минути.
3
Копривена чорба със сирене 3
Копривата се изплаква със студена вода и се наситнява. Изсипва се при сварените морков и зелен лук и се вари 2-3 минути.
4
Копривена чорба със сирене 4
Приготвя се запръжката, като в нагорещен тиган с олиото се пържат до зачервяване ореховите ядки и се изваждат. По този начин мазнината се ароматизира, а с ореховите ядки се поръсва супата. В същата мазнина се запържва брашното за 1-2 минути до златисто, поръсва се с червения пипер и се отстранява от котлона.
5
Копривена чорба със сирене 5
След това в запръжката се налива от бульона на супата, докато се разреди достатъчно, изсипва се в тенджерата и се оставя да ври 2-3 минути.
6
Копривена чорба със сирене 6
Сиренето се нарязва на кубчета и се прибавя в супата 1 минута преди да се отнеме от котлона. Сервира се, като щедро се поръсва със счуканите орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: