Оризово суфле

Дата: 05.10.2015
Източник: Бон Апети
Оризово суфле
 
Необходими продукти:
100 г ориз (1/2 ч. ч.)
200 мл прясно мляко (1 ч. ч.)
3 ч. ч. вода
3 яйца
1 ванилия
100 г захар (5 с. л.)
1 с. л. краве масло
сладко (или конфитюр) от череши по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 ч. ч. вода. Охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захарта.
2
Разбитите на пухкав сняг белтъци се прибавят чрез внимателно разбъркване.
3
Получената смес се изсипва във форма, намазана с масло, и се запича.
4
Като изстине, се нарязва на парчета и по желание се гарнира със сладко или конфитюр.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта