Шоколадови бонбони на клечка

Дата: 04.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г двуцветен течен шоколад „Финети“
(+ 200 г за намазване)
50 г краве масло
3 яйца
50 г черен шоколад (85%)
80 г печени лешници (+ 150 г за овалване)
30 г захар
1 щипка сол
20 броя дървени шишчета
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови бонбони на клечкаБелтъците се отделят от жълтъците и се разбиват със солта и захарта, докато станат на сняг.
2
Шоколадови бонбони на клечка 2Жълтъците се разбиват с течния шоколад и маслото.
3
Шоколадови бонбони на клечка 3Лешниците се смилат.
4
Шоколадови бонбони на клечка 4Черният шоколад се наситнява с нож.
5
Шоколадови бонбони на клечка 5Белтъците се смесват с шоколадовата смес.
6
Шоколадови бонбони на клечка 6Сипват се лешниците и накълцаният шоколад, и се разбърква.
7
Шоколадови бонбони на клечка 7Сместа се прехвърля в квадратна форма, застлана с пергаментова хартия. Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилато), след което се охлажда.
8
Шоколадови бонбони на клечка 8От блата, с помощта на лъжичка за топчета или ринг се изрязват кръгчета.
9
Шоколадови бонбони на клечка 9Слепват се едно за друго с малко течен шоколад.
10
Шоколадови бонбони на клечка 10Набождат се на шишчета.
11
Шоколадови бонбони на клечка 11Течният шоколад за намазване се разтопява на водна баня.
12
Шоколадови бонбони на клечка 12Оформените кръгчета се поливат леко с разтопения шоколад.
13
Шоколадови бонбони на клечка 13Овалват се със смлените лешници и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2017
Използвах блатовете с шоколадовия мус със синьо сирене за Ена малка тортичка. Стана страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


449 ДУШИ ОНЛАЙН
Viktor Poptolev се регистрира в сайта.
Viktor Malinin се регистрира в сайта.
Дарина коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Дарина коментира рецептата Щрудел с ябълки и орехи
Nina Jelezova се регистрира в сайта.
Христо коментира рецептата Бьоф Строганов
Христо се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Пай с пилешко и праз
Петя коментира рецептата Американски гофрети
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта