Овчарски пай с пилешко месо

Източник: Росица
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.12.2016
Овчарски пай с пилешко месо
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 с. л. маргарин
1 щипка индийско орехче
2 пилешки бутчета
1 с. л. соев сос
3 с. л. олио
1 шепа замразен грах
3 ч. л. доматено пюре
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Сложете картофите да се варят.
2
През това време обезкостете пилешките бутчета и нарежете месото на малки хапки. Овкусете месото със сол, черен пипер и соев сос и го оставете настрана.
3
Сварените картофи се намачкват с прясно мляко и маргарин, до получаване на пухкаво картофено пюре, което се овкусява със сол и черен пипер (аз слагам и индийско орехче) и се оставя да изстине.
4
Нарежете лука на полумесеци и го задушете на слаб огън в предварително загрятото олио.
5
Когато лукът започне да омеква, добавете настърганият морков, чушката, нарязана на тънки пръчици и замразеният грах (по желание).
6
След като зеленчуците леко се задушат, прибавете и нарязаното пилешко месо.
7
Сипете доматеното пюре и малко вино и оставете зеленчуците да се задушат до готовност.
8
Подправете със сол и черен пипер на вкус (аз сложих и малко лют червен пипер).
9
Когато месото е готово и сосът се е сгъстил, прехвърлете ястието в тавичка.
10
Добавете 1 яйце към картофеното пюре, разбъркайте добре и го изсипете върху пласта от зеленчуци с месо.
11
Поръсете с настърган кашкавал и печете в предварително загрята фурна, до получаване на златиста коричка.


Съвет:
Оставете ястието да изстине и сервирайте с чаша вино.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: