Палачинки от тофу и нахут

С богата плънка от гъби и спанак
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г копринено тофу
80 г брашно от нахут
15 г царевично нишесте
40 мл зехтин
1 скилидка чесън
2 с. л. хранителна мая
1/2 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
250 г кафяви печурки
150 г почистен спанак
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 ч. л. горчица
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Палачинки от тофу и нахут
Тофуто се смила в блендер със смачкания на паста чесън, куркумата, маята, половината зехтин, сол и черен пипер на вкус.
2
Палачинки от тофу и нахут 2
Добавят се брашното от нахут и нишестето, наливат се около 100 мл студена вода и отново се смила. Трябва да се получи по-гъсто тесто за палачинки.
3
Палачинки от тофу и нахут 3
От сместа се приготвят две палачинки в намазан със зехтин тиган с незалепващо покритие.
4
Палачинки от тофу и нахут 4
Гъбите се белят, режат се натънко и се запържват до златисто в сгорещения зехтин.
5
Палачинки от тофу и нахут 5
Прибавя се наситненият чесън и когато леко се запържи, се слагат накълцаният спанак и горчицата. Посолява се на вкус и щом течността се изпари, плънката е готова.
6
Палачинки от тофу и нахут 6
Палачинките се пълнят с гъбената смес и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2016
Уникални са!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: