Пълнени агнешки чревца

Тънки, перфектно опаковани наденички
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г агнешки чревца
2 с. л. морска сол
2 с. л. червен винен оцет
2 с. л. брашно
2 глави лук
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 дафинови листа

за пълнежа:
250 г бисерен ориз
300 г почистен спанак
50 г сушени домати
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
4 стръка пресен джоджен
1 ч. л. пушен червен пипер
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени агнешки чревца
Чревцата се накисват за 1 час в студена вода, отцеждат се и се обръщат. Слагат се закратко в оцет и 1 ч. л. сода.
2
Пълнени агнешки чревца 2
Измиват се и се поръсват с брашното и солта.
3
Пълнени агнешки чревца 3
След това се изплакват и отцеждат.
4
Пълнени агнешки чревца 4
Пълнежът се приготвя, като оризът се запържва в зехтина, докато стане стъклен и към него се прибавят накълцаните чесън, лук и сушени домати. Сместа се овкусява с пушения червен пипер.
5
Пълнени агнешки чревца 5
Добавя се и наситненият джоджен.
6
Пълнени агнешки чревца 6
Наливат се около 700 мл вода и се оставя оризът да набъбне.
7
Пълнени агнешки чревца 7
Подправя се със сол и черен пипер.
8
Пълнени агнешки чревца 8
Когато е полуготов, към него се слага спанакът и се разбърква.
9
Пълнени агнешки чревца 9
Агнешките чревца се пълнят с оризовата смес с помощта на пош, като се внимава да няма въздух.
10
Пълнени агнешки чревца 10
Оформят се малки наденички, които се завързват от двата края.
11
Пълнени агнешки чревца 11
Нареждат се в тава и се овкусяват с дафиновите листа и черен пипер на зърна.
12
Пълнени агнешки чревца 12
Двете глави лук се режат наедро и се смилат с 500 мл вода и с тях се заливат чревцата.
13
Пълнени агнешки чревца 13
Подправят се със сол.
14
Пълнени агнешки чревца 14
Тавата се покрива с алуминиево фолио и чревцата се пекат 45 минути в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна.
15
Пълнени агнешки чревца 15
Фолиото се отстранява и се запичат за още 15 минути.





Съвет:
По желание ястието се гарнира с кисело мляко.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Ооо направете и супа от агнешки дреболийки. Вкусотия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: