Пълнени чушки с белен боб и орехи

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10–12 сухи чушки
250 г Белен боб Krina (500 г сварен)
1 к. ч. орехови ядки
2 глави лук
2 с. л. брашно
3–4 с. л. олио (+ за намазване и поливане)
1 стрък целина
1 скилидка чесън
2 стръка пресен джоджен
3–4 стръка пресен магданоз
2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол

за соса бешамел:
600 мл прясно мляко
60 г краве масло
60 г брашно
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 щипка индийско орехче

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
В тенджера със студена вода сложете Беления боб Krina и кипнете. Варете 30–35 минути от момента на завиране, като малко преди да свалите боба от котлона, добавете 1 ч. л. сол и разбъркайте.

2
Накиснете сухите чушки в подсолена вода за 10 минути и ги отцедете.

3
В голям тиган загрейте олиото и сотирайте ситно нарязаните лук и целина за 5–6 минути. Добавете чесъна, джоджена, черния и червения пипер, гответе още минута и свалете съда от котлона. Охладете за няколко минути и прибавете счуканите орехи.

4
В купа сложете отцедения боб, прибавете сместа от зеленчуци и орехи, поръсете с брашното и разбъркайте добре.
5
С така приготвената смес напълнете чушките и подредете плътно една до друга в намаслена тава за печене. Полейте с малко олио отгоре и печете около 25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
6
През това време пригответе соса бешамел като в касерола разтопите маслото на средно силен огън и добавите брашното. Разбъркайте добре и гответе 3–4 минути, докато брашното се запържи и стане златисто. На тънка струйка налейте студеното прясно мляко, като бъркате непрекъснато. След като сосът стане гладък, подправете със солта, черния пипер и индийското орехче. Варете 7–8 минути, като бъркате почти непрекъснато, и свалете от котлона.

7
Пълнени чушки с белен боб и орехи 7
Сервирайте чушките върху сос бешамел и поръсете с наситнен пресен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2017
Разбира се, че ястието е добро и без сос, но сосът му придава завършеност и е последният щрих към по-добра консистенция. Получил се е по-гъст от количеството брашно. Опитайте следващият път с 1 супена лъжица или 2 равни без връх. При всички случаи изглежда вкусно:)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2017
Хубава рецепта, но не знам защо сосът ми стана много гъст, мисля че и без него е достатъчно добро ястието.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: