Пълнени чушки с боб и моцарела

Изпечени на жар
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 пресни чушки (дребни)
250 г сирене „Моцарела“
1 консерва червен боб (400 г)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. лют пипер на люспи
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с боб и моцарела
Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата.
2
Пълнени чушки с боб и моцарела 2
Лукът се наситнява и се пържи в зехтина, докато омекне.
3
Пълнени чушки с боб и моцарела 3
Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след 1–2 минути плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади.
4
Пълнени чушки с боб и моцарела 4
От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената.
5
Пълнени чушки с боб и моцарела 5
Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела.
6
Пълнени чушки с боб и моцарела 6
Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2018
Аз също ги изпекох във фурната. Получиха се много вкусни.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2017
И аз последвах примера на Велина - много вкусно стана!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2017
Нямаше как да е на жар при мен, но въпреки това - запечени във фолио на фурна са много вкусни. Това, което мисля е, че моцарелата не се усеща много, сигурно е обаче, че без нея вкусът нямаше да бъде същият в плънката. Обичам постни ястия и всяко ново предложение ме радва, тези чушки си заслужават, рецептата е лесна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: