Средиземноморско руло от кайма
Лора и Стоян
6 домата биволско сърце (1,5 кг) перата на 2 стръка пресен лук 2 филии хляб 2 скилидки чесън 1 яйце 100 г шунка 150 г телешка кайма (може и свинска) 50 мл прясно мляко 1 с. л. зехтин 1 с. л. магданоз 1 с. л. естрагон 1 ч. л. мащерка 2 порции (64 г) Доматена гурме супа 2 порции (12 г) Формула 3 Персонализиран протеинов прах |
1 | ![]() | Отрежете капачето на всеки един от доматите и издълбайте сърцевината. Обърнете „празните“ домати и ги оставете да се отцедят върху кухненска скара/решетка. Запазете „шапките“. |
2 | ![]() | В купичка накиснете хляба с млякото.
Нарежете на ситно перата лук, чесъна и пресните подправки, а шунката на тънки ивици. |
3 | ![]() | В голяма купа смесете каймата, шунката, лука, подправките и чесъна. След това добавете яйцето, хляба, млякото, зехтина, Доматената гурме супа и Формула 3 Персонализиран протеинов прах. |
4 | ![]() | Старателно разбъркайте всички продукти. С тази смес внимателно напълнете доматите. |
5 | ![]() | Наредете ги прави в тавичка за печене и ги покрийте с капачетата. Покрийте старателно с фолио или капак и печете в предварително загратя фурна на 200°C за 20-ина минути. |
6 | ![]() | Отстранете фолиото или капака и печете още 20 минути. Сервирайте веднага. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...