Пълнени минитикви с ориз Баланс и пуешко

Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 малки тикви (сорт „Хокайдо“)
100 г Ориз Баланс Krina
300 г пуешко филе
100 мл бяло вино
1 малка глава лук
1 стрък целина
30 г орехи
30 г червени боровинки
30 мл зехтин (+ за намазване)
2 с. л. листа салвия
150 мл вода
1 с. л. листа розмарин
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Отрежете долната част на тиквите така, че да стоят стабилно. От горната част отрежете капачетата и издълбайте вътрешността.
2
Намажете със зехтин и посолете. Покрийте с капачетата и печете 35 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.
3
Загрейте зехтина и сложете нарязаните на кубчета лук и целина. Добавете 1/2 ч. л. сол и гответе 4–5 минути, докато зеленчуците омекнат. Сложете нарязаното на кубчета пуешко филе и запържете за още 6–7 минути.

4
Сипете ориза, 1/2 ч. л. сол, салвията, розмарина и черния пипер, и запържете за 2–3 минути. Налейте виното, разбъркайте и оставете алкохолът да се изпари за 3-4 минути. Налейте водата, разбъркайте и похлупете с капак. Гответе 13–15 минути на среден огън. Добавете боровинките и натрошените на по-едро орехи.

5
Пълнени минитикви с ориз Баланс и пуешко 5
Извадете тиквите от фурната, разпределете плънката в тях, налейте по 3–4 с. л. вода във всяка и покрийте с капачетата. Върнете във фурната за още 15 минути.
Поднесете топли.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2017
Здравейте, Мини тикви може да закупите от големите супермаркети, някои магазини за плодове и зеленчуци, както и от производителите, които сезонно продават своята продукция на пазарите. Ако все пак не успявате да намерите, може да заместите мини тиквите с малки цигулки или кестенки.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2017
Откъде можем да се снабдим с мини тикви?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: