Запечен постен боб Гигант в гювеч

Дата: 01.12.2017
Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г Боб Гигант Krina
1 морков
2 глави лук
2 сушени чушки
3 домата
4–5 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чили на люспи
2 ч. л. сушен джоджен
2 ч. л. сол
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Накиснете Боб Гигант Krina в студена вода за няколко часа.
2
Излейте водата, сложете в тенджера и налейте вода толкова, че да покрива боба.
3
Кипнете, свалете съда от котлона и излейте водата.
4
В тиган загрейте олиото и запържете нарязания на кубчета лук и ситно нарязания морков за 5–6 минути с 1 ч. л. сол.
5
Добавете червения пипер, чилито на люспи и сушения джоджен, разбъркайте и гответе около минута. Налейте 100–150 мл вода и свалете съда от котлона.
6
В глинен съд сложете отцедения боб, излейте запържените зеленчуци и налейте студена вода така, че да покрие боба.
7
Разбъркайте, похлупете и сложете в студена фурна. Настройте на 200 градуса и гответе 90 минути.
8
Извадете съда от фурната, добавете нарязаните на кубчета домати и едро нарязаните сушени чушки. Посолете и върнете във фурната за още 60 минути, като намалите градусите на 180.
9
Запечен постен боб Гигант в гювеч 9Поднесете с домашен хляб и печени люти чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта