Запечен постен боб Гигант в гювеч

Дата: 01.12.2017
Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г Боб Гигант Krina
1 морков
2 глави лук
2 сушени чушки
3 домата
4–5 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чили на люспи
2 ч. л. сушен джоджен
2 ч. л. сол
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Накиснете Боб Гигант Krina в студена вода за няколко часа.
2
Излейте водата, сложете в тенджера и налейте вода толкова, че да покрива боба.
3
Кипнете, свалете съда от котлона и излейте водата.
4
В тиган загрейте олиото и запържете нарязания на кубчета лук и ситно нарязания морков за 5–6 минути с 1 ч. л. сол.
5
Добавете червения пипер, чилито на люспи и сушения джоджен, разбъркайте и гответе около минута. Налейте 100–150 мл вода и свалете съда от котлона.
6
В глинен съд сложете отцедения боб, излейте запържените зеленчуци и налейте студена вода така, че да покрие боба.
7
Разбъркайте, похлупете и сложете в студена фурна. Настройте на 200 градуса и гответе 90 минути.
8
Извадете съда от фурната, добавете нарязаните на кубчета домати и едро нарязаните сушени чушки. Посолете и върнете във фурната за още 60 минути, като намалите градусите на 180.
9
Запечен постен боб Гигант в гювеч 9Поднесете с домашен хляб и печени люти чушки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
Николова се регистрира в сайта.
И. Иванов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта