Маслено пиле

С мек и плътен сос, и с фантастичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за маринованото пиле:
800 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кисело мляко (гъсто)
40 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 лимон
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. куркума
1/4 ч. л. канела
1 щипка карамфил
сол на вкус
олио за намазване

за доматения сос:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 г сурово кашу
150 мл животинска сметана
4 шушулки кардамон
3 с. л. пречистено масло (гхи)
3 скилидки чесън
3 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. чили
сол на вкус

за гарниране:
200 г дългозърнест ориз
1 връзка пресен кориандър


Начин на приготвяне:
1
Маслено пиле
Скилидките чесън и джинджифилът се пасират със сока от лимона, киселото мляко, гарам масалата, чилито, куркумата, карамфила, канелата и сол на вкус.
2
Маслено пиле 2
Месото се разбърква със сместа и се оставя да се маринова за една нощ. След това се вади от маринатата и се готви в намазан с олио грил тиган от двете страни – до полуготовност.
3
Маслено пиле 3
Изважда се и се реже на кубчета.
4
Маслено пиле 4
Чесънът за соса се наситнява и се запържва в загрято масло. Поръсват се стритият кардамон, гарам масалата, чилито и кашуто. Разбърква се.
5
Маслено пиле 5
Прибавят се доматеният концентрат, пасираните домати и се посолява.
6
Маслено пиле 6
Наливат се 200 мл вода и сосът се вари 15 минути на тих огън. Пасира се и се прецежда.
7
Маслено пиле 7
Слага се отново на котлона и се разбърква с месото.
8
Маслено пиле 8
Налива се сметаната. Ястието се оставя да къкри 10 минути и се посолява.
9
Маслено пиле 9
Поднася се със сварения във вода с малко сол ориз и накълцан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Искра се регистрира в сайта.
mara._.4 се регистрира в сайта.
Алекс се регистрира в сайта.
pianolady се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: