Касапски сарми (втори вариант)

Интерпретация на тема свинско с кисело зеле
Източник: Бон Апети
Дата: 30.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
200 мл зелев сок
60 мл олио
1 кг свински врат (без кост)
100 г сланина
150 г глава целина
2 стръка праз
1 голям морков
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. лют пушен пипер
1/2 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Касапски сарми (втори вариант)
Месото се реже на големи правоъгълни парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер, поливат се с половината от олиото и се запържват в загрят тиган, до златисто, от всички страни.
2
Касапски сарми (втори вариант) 2
Празът, морковът, чесънът и целината се режат на ситно. Пържат се в останалото олио, докато омекнат.
3
Касапски сарми (втори вариант) 3
Отстраняват се от котлона и се овкусяват с копърово семе и пушен червен пипер.
4
Касапски сарми (втори вариант) 4
Върху зелевите листа се слага от зеленчуците, парче месо, резен сланина и се завиват сарми.
5
Касапски сарми (втори вариант) 5
Подреждат се в гювеч, заливат се със зелев сок и 200 мл вода, слага се лист намокрена пергаментова хартия.
6
Касапски сарми (втори вариант) 6
Похлупва се и сармите се готвят около 2 часа във фурна на 160 градуса.
7
Касапски сарми (втори вариант) 7
Съвет:
Фурната не се загрява предварително, а едва, когато глиненият съд се сложи в нея, защото има опасност той да се спука.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2019
Вече няколко пъти ги приготвям тези много, много вкусни сарми. Всички в къщи са доволни .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: