Свинско с картофи в дафиново мляко

Интересна рецепта за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински гърди
1 кг картофи
750 мл прясно мляко
6 скилидки чесън
6 дафинови листа
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско с картофи в дафиново мляко
По повърхността на свинските гърди от страната на кожата се правят тънки прорези с остър нож.
2
Свинско с картофи в дафиново мляко 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага в голяма тава с разрезите нагоре. Пече се 30–40 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, докато се образува хрупкава коричка.
3
Свинско с картофи в дафиново мляко 3
Млякото се загрява на умерен огън с дафиновите листа, сол, черен пипер, пушения пипер и леко смачканите скилидки чесън.
4
Свинско с картофи в дафиново мляко 4
Налива се в тавата при месото и се пече около час на 150 градуса, с вентилатор.
5
Свинско с картофи в дафиново мляко 5
Картофите се обелват, нарязват се на лодки, подреждат се около месото и ястието се допича за 1 час – 1 час и 15 минути, като от време на време се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2021
Вкусно се получи.
2.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2020
Свинското стана много вкусно, аз взех около 600гр. обаче, а не 1,5кг както е по рецептата
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2017
Стана супер. Обаче не ви знам в какви съдове готвите и в каква фурна ги слагате после, но в моята обикновена тава, влизаща в моята обикновена фурна, посмъртно не може да се побере 1,5кг. месо, почти литър мляко и 1 кг. картофи. За това процентно намалих съставките и стана отново супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: