Капама

Богато и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 355


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо от бутчета (без кост)
500 г телешки джолан (без кост)
500 г свински гърди (без кост)
500 г кървавица
300 г сланина
100 г ориз (бисерен)
200 мл червено вино
1 средно голяма кисела зелка
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1–2 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Капама
Свинските гърди, телешкият джолан и пилешкото месо се нарязват на едри парчета.
2
Капама 2
Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в олиото.
3
Капама 3
Зелето се реже на ивици и се разбърква с ориза, червения пипер, кимиона и дафиновия лист.
4
Капама 4
Сланината се реже на много тънки филийки. Дъното и стените на гювеча се покриват с резени сланина.
5
Капама 5
Слага се 1/3 от зелето, половината месо, пак 1/3 от зелето, останалото месо и останалото зеле.
6
Капама 6
Отгоре като кравай се завива кървавицата.
7
Капама 7
Налива се виното и ако е нужно, малко зелев сок. Похлупва се. Гювечът се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 220 градуса.
8
Капама 8
След около 30 минути температурата се намалява на 140 градуса и капамата се готви така на слаб огън около 5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2021
С тази капама си спестяваш въртенето около печката.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Приготвих рецептата. Но използвах само свинско месо и кълцана наденица вместо кървавица. Определено се получи вкусно и пак ще се приготвя!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
Рецептата е страхотна!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2018
Капамата по вашата рецепта стана повече от превъзходна!Страхотно попъдение за празника!Благодаря ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: