Пълнена патица върху кисело зеле

Дата: 26.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 патица
200 г чоризо
100 г бисерен ориз
500 г печурки
10 г сушени манатарки
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1 пащърнак
1 морков
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
30 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване (със стайна температура)
за зелето:
1 кг кисело зеле
200 г бекон (сурово пушен)
200 мл зелев сок
30 мл олио
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. семена от резене
черен пипер на зърна на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена патица върху кисело зелеМанатарките се накисват в 200 мл топла вода.
2
Пълнена патица върху кисело зеле 2Печурките се обелват и се нарязват на едри кубчета.
3
Пълнена патица върху кисело зеле 3Морковът, пащърнакът, празът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно.
4
Пълнена патица върху кисело зеле 4Чоризото се реже на шайби и се запържва в сгорещеното олио. Добавят се гъбите.
5
Пълнена патица върху кисело зеле 5Щом се позапържат, се изваждат от тигана, заедно с колбаса. В същия съд се запържват празът, чесънът, морковът и пащърнакът. Ако мазнината не е достатъчно, се налива малко олио.
6
Пълнена патица върху кисело зеле 6Щом се карамелизират, се сипва оризът. Пържи се, докато стане стъклен.
7
Пълнена патица върху кисело зеле 7Прибавят се манатарките, заедно с част от водата, в която са киснали, и се връщат чоризото и гъбите. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и наситнените магданоз и мащерка.
8
Пълнена патица върху кисело зеле 8Патицата се намазва с масло. Овкусява се със сол и черен пипер. Пълни се със сместа с ориз.
9
Пълнена патица върху кисело зеле 9Зелето се реже на тънко и се разбърква в тава с бекона, червения пипер, черния пипер, семената от резене, дафиновите листа, олиото и зелев сок.
10
Пълнена патица върху кисело зеле 10Върху него се поставя патицата с гърдите нагоре.
11
Пълнена патица върху кисело зеле 11Покрива се с алуминиево фолио и се пече 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се отстранява и ястието се допича на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – 20 минути.
12
Пълнена патица върху кисело зеле 12Съвет:
Ако към патицата, която се купили, има комплект дреболии, ги нарежете, запържете ги, заедно със зеленчуците и ги се смесете с плънката.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Много вкусна патица
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2017
Много вкусно стана месото. Явно оризът го варих по-малко и беше останал малко суров, но на другия ден го доварих във фурната като дроб сърма.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka се регистрира в сайта.
Ками Борисова се регистрира в сайта.
Vasilka Stoilova коментира рецептата Малинова торта
Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта