Свински пържоли с магданозено песто

Дата: 03.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли с кост
3 връзки магданоз
3 скилидки чесън
80 мл зехтин
50 г печени бадеми
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
за лука:
300 г лук шалот
50 г краве масло
50 мл балсамов оцет
1 сушена люта чушка
1 скилидка чесън
2–3 стръка мащерка
1 с. л. мед
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с магданозено пестоЛистата от магданоза, скилидките чесън и бадемите се смилат в блендер със зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и 30 мл вода.
2
Свински пържоли с магданозено песто 2Пържолите се мариноват в тази смес за около 4 часа. След това се готвят за по 2–3 минути от всяка страна върху загрята плоча, намазана с олио.
3
Свински пържоли с магданозено песто 3Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия, посоляват се и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Свински пържоли с магданозено песто 4Лукът се разполовява по дължина и се пържи в маслото до златисто. Прибавят се смачканата скилидка чесън, стръковете мащерка, цялата чушка, медът, балсамовият оцет и сол на вкус. Разбърква се и се запича за 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, докато течността се редуцира.
5
Свински пържоли с магданозено песто 5Пържолите се поднасят с лука.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2018
Наистина крехки много ароматни , а за лука да не говорим .....превъзходен!Истинско гурме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Станчева се регистрира в сайта.
Г-ца Минчева се регистрира в сайта.
Violeta Danova се регистрира в сайта.
Яна се регистрира в сайта.
Spas Kotev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта