Рибник

Дата: 06.12.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 почистен шаран (голям)
3 глави лук
1 лимон
100 г орехи
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
500 г брашно
1 яйце
сол на вкус
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
РибникБрашното се разбърква със солта, чуква се яйцето, наливат се около 200 мл вода и се замесва тесто. Покрива се и се оставя да почине 30 минути.
2
Рибник 2Лукът се реже на кубчета и се запържва в загрят зехтин, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
3
Рибник 3Лимонът се филетира и се реже на кубчета.
4
Рибник 4Орехите се накълцват и се смесват със запържения лук, кубчетата лимона, сол и черен пипер на вкус.
5
Рибник 5Шаранът се овкусява със сол и черен пипер отвътре и отвън. Пълни се с лучената смес.
6
Рибник 6Тестото се разделя на 4 части, които се разточват на тънки кори. Трите се мажат със зехтин и се редят една върху друга. Върху тях се слага и последната кора. Разточва се хубаво, за да се изтъни, след това се маже със зехтин.
7
Рибник 7Рибата се слага в кората и се увива добре.
8
Рибник 8Маже се със зехтин.
9
Рибник 9Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта