Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси

В тази рецепта традиционните пълнени патладжани са приготвени с плънка в средиземноморски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
1/2 ч. л. сух босилек
1 с. л. каперси
6-8 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 червени домата
5-6 филета аншоа
250 г моцарела
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси
Патладжаните се режат по дължина на половини, като краищата им предварително се отрязват.
2
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 2
Вътрешността се издълбава с лъжичка и малко от долната част на получените патладжанени "лодки" се отрязва, за да могат да стоят неподвижно.
3
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 3
Издълбаната сърцевина на патладжана се посолява, оставя се да престои в гевгир 15-20 минути, след което се изплаква и се отцежда. Половинките патладжан също се посоляват и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
4
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 4
Кромидът се нарязва надребно и се запържва за около минута в сгорещен зехтин.
5
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 5
Прибавят се наситнените скилидки чесън и филета аншоа и след около 30 секунди се сипва сърцевината на патладжаните.
6
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 6
Пържи се 5-10 минути на тих огън, като периодично се разбърква. Подправя се със сол и босилек.
7
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 7
Половинките патладжан се пълнят с готовата плънка и се подреждат в намазана с олио тава.
8
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 8
Върху плънката се подреждат нарязани на полумесеци домати и моцарела, като се застъпват. Отгоре се разпределят каперсите.
9
Пълнени патладжани с моцарела, аншоа и каперси 9
Патладжаните се поливат с малко зехтин, поръсват се със сол и с наситнен магданоз и се пекат около 40 минути на умерена температура (около 180 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: