Пилешко с кашу

Мариновано пилешко месо, запържено с лук, чесън и джинджифил и гарнирано с медено-винен сос и ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2007
Пилешко с кашу
 
Необходими продукти:
300 г пилешко месо
50 г сурово кашу
2-3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
4 с. л. олио
1 с. л. соев сос
2 с. л. бяло вино
1 с. л. пчелен мед
1 ч. л. настърган джинджифил
1 белтък
2 с. л. бяло вино "Мускат"
2 с. л. натурално нишесте
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с кашу
Месото се обезкостява и се нарязва на еднакви по големина хапки.
2
Пилешко с кашу 2
Белтъкът за маринатата се разбива леко, сипва се нишестето, посолява се и се разбърква.
3
Пилешко с кашу 3
В сместа с бъркане се налива бялото вино.
4
Пилешко с кашу 4
Месото се овалва в приготвената марината и се оставя да престои 10 минути.
5
Пилешко с кашу 5
Скилидките чесън и бялата част на лука се нарязват наситно. Джинджифилът се настъргва.
6
Пилешко с кашу 6
Сипват се в тиган със силно сгорещено олио и се запържват за 1 минута.
7
Пилешко с кашу 7
След това се слагат хапките пилешко и се пържат до готовност (5-8 минути).
8
Пилешко с кашу 8
Прибавят се ядките кашу, разбърква се и се запържва още около минута.
9
Пилешко с кашу 9
Пчелният мед се смесва с 2 с. л. вино и 1 с. л. соев сос.
10
Пилешко с кашу 10
Ястието се залива с получения сос, разбърква се за около 30 секунди и се сваля от котлона. Сервира се поръсено с нарязани пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: