Пълнени пилешки гърди

Апетитно запечено, сочно месо, което крие изненада – вкусна плънка с царевица и разтичаща се моцарела
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. пилешки гърди
1/2 консерва „Bonduelle“ царевица Gold Chilli
3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 топка сирене „Моцарела“ (125 г)
50 г сирене „Пармезан“
3 стръка босилек
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки гърди
Моцарелата се нарязва на 6 шайби, пармезанът се настъргва.
2
Пълнени пилешки гърди 2
Пилешките гърди се цепват с нож през средата и се отварят като пеперуда. Намазват се със зехтина и се овкусяват със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
3
Пълнени пилешки гърди 3
Върху всяко парче месо се поставя по една разтворена чушка и две парчета моцарела.
4
Пълнени пилешки гърди 4
Отгоре се слага 1/3 от царевицата и листа босилек.
5
Пълнени пилешки гърди 5
Месото се прегъва, за да остане плънката вътре. Защипва се с шишче или с клечки за зъби.


6
Пълнени пилешки гърди 6
Пълнените гърди се подреждат в тава с незалепващо покритие и се поръсват с пармезана. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за 15–20 минути.
7
Пълнени пилешки гърди 7
Сервират се с останалия наситнен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2018
Страхотно - бързо и вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Супер рецепта! Докато композирах необходимите продукти установих, че разполагам само със стерилизирани печени чушки от буркан, в които имаше и малко оцет. Изобщо не се поколебах и вложих чушките, очаквайки те да внесат леко кисела нотка, която щеше да се неутрализира от сладката царевица, но уви! Не се усети изобщо киселината, затова смело препоръчвам такива чушки за предложената рецепта. Месото стана крехко, а ароматите от сирената и босилека направиха ястието неустоимо. )))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: