Пълнени сепии ала винегрета

Гост: Чавдар Маджаров, главен готвач в столичния ресторант
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8–10 сепии
8–10 тигрови скариди
5–6 зелени маслини с аншоа
1 зелена чушка
1 домат
1/3 глава червен лук
4–5 стръка магданоз
4–5 копър
морска сол на вкус
зехтин за пържене

за винегрета:
1 скиидка чесън
3–4 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет
сокът от 1/2 лимон

за гръцкия сос:
60–80 мл зехтин
1 скилидка чесън
4–5 стръка копър
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сепии ала винегрета
Сепиите се почистват, след което се излакват на течаща студена вода.
2
Пълнени сепии ала винегрета 2
Чушката и лукът се наситняват. Доматът се обелва, почиства се от семената и се нарязва наедро. Маслините се нарязват на дребни парчета и всичко се слага в купа. Магданозът и копърът се накълцват и се прибавят в купата.

3
Пълнени сепии ала винегрета 3
Скаридите се намазват с лимонов сок или оцет, за да се обелят по-лесно, и се измиват със студена вода.
4
Пълнени сепии ала винегрета 4
Сепията се пържи 6–7 минути в нагорещения зехтин от двете страни, след което се добавят скаридите. Оставят се да порозовеят, овкусяват се с морската сол и се поставят в чиния.
5
Пълнени сепии ала винегрета 5
Чесънът за винегрета се накълцва наситно, разбърква се със зехтина, балсамовия оцет и изцедения лимонов сок и получената хомогенна смес се излива върху нарязаните зеленчуци.
6
Пълнени сепии ала винегрета 6
Сепиите се пълнят с овкусените зеленчуци и се аранжират с по една скарида.
7
Пълнени сепии ала винегрета 7
Продуктите за гръцкия сос се смесват, пасират се и с получения сос се полива предястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: