Пълнозърнест какаов кейк с фурми "Еспресо"

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г масло
140 мл гореща вода
60 мл кафе еспресо
10-12 бр. фурми
2 яйца
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. кафява захар
3/4 ч. ч. какао
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 капсула есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест какаов кейк с фурми
Фурмите се нарязват наситно, костилките се отстраняват. Накисват се в купичка с гореща вода, налива се кафето и се оставят да престоят 10 минути. Слага се содата бикарбонат и се разбърква.
2
Пълнозърнест какаов кейк с фурми
Маслото се разбива със захарта. Едно по едно се добавят яйцата. Щом стане хомогенна смес, се добавя течността с наситнените фурми.
3
Пълнозърнест какаов кейк с фурми
Изсипва се половината от смесеното с бакпулвера брашно, какаото и накрая останалото брашно. Бърка се с шпатула. Ароматизира се с есенция ванилия и се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с диаметър 24-26 см.
4
Пълнозърнест какаов кейк с фурми
Кейкът се пече около 40 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. Сервира се охладен, като се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: